Deurwaarder is langsgeweest

De gerechtsdeurwaarder is bij u langs geweest en heeft belangrijke papieren achtergelaten

De meest voorkomende deurwaarders-stukken

De dagvaarding

De dagvaarding herkent u aan het woord: “Gedagvaard” op pagina 1.

Een dagvaarding is een officiële akte die op verzoek van de schuldeiser (de partij die geld tegoed heeft) door een gerechtsdeurwaarder wordt uitgereikt aan de gedaagde partij (degene die geld verschuldigd is). U wordt hierin opgeroepen om op een bepaalde datum bij de rechter te verschijnen.

Heeft u een dagvaarding ontvangen en wilt en de zitting voorkomen? Neem dan direct CONTACT met ons op.

Bent u het eens met de vordering en wilt u betalen? Op de laatste pagina van de dagvaarding staat het totale bedrag dat u dient te betalen om te voorkomen dat de zaak bij de rechter komt. Hierin is ook aangegeven binnen welke termijn u dient te betalen. Direct betalen kan via onderstaande button

Direct betalen

Bent u het niet eens met de vordering? Laat dit dan weten aan de rechtbank.

Uw verweer mag u bij de rechtbank, sector kanton zelf indienen.

Indien u voor de rechtbank, sector civiel bent gedagvaard bent u verplicht om een advocaat in te schakelen.

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan direct contact met ons op.

Het vonnis of dwangbevel

Dit stuk herkent u aan de vermelding:  'In naam van de Koning' (of in oudere vonnissen 'In naam der Koningin'). Een vonnis wordt uitgesproken door een rechter. Een dwangbevel wordt uitgevaardigd door of namens de overheid, bijvoorbeeld door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

U moet dan de schuld betalen. Bij de betekening van het vonnis of het dwangbevel door de deurwaarder wordt “bevel gedaan” om hieraan (meestal binnen twee dagen) te voldoen. Doet u dit niet? Dan mag de deurwaarder verdere stappen ondernemen om de vordering te incasseren. Bijvoorbeeld door het leggen van beslag op loon of uitkering. 

Neem daarom direct contact met ons op. Vaak is een betalingsregeling nog mogelijk.

Het beslag

U herkent dit stuk aan de term “beslag exploot”.

Zaken waar u recht op heeft, of die u toebehoren, zijn in beslag genomen. Met als doel de openstaande vordering te voldoen. De meest voorkomende beslagen zijn: beslag op inkomen, beslag op onroerende zaken en beslag op de inboedel.

Bij een beslag op uw inkomen wordt een deel van uw loon of uitkering ingehouden en uitbetaald aan de gerechtsdeurwaarder. Dit wordt gebruikt om uw schuld af te lossen.  Hierbij wordt rekening gehouden met een “beslagvrije voet”. Het deel van uw inkomen waar u recht op blijft houden.

Mocht u niet rond kunnen komen, dan kunt u een herberekening van de beslagvrije voet aanvragen. Het formulier hiervoor kunt u hieronder downloaden.

Herberekening beslagvrije voet

Is er beslag gelegd op uw roerende zaken (uw auto of inboedel) dan mag u deze niet meer verkopen of weggeven. De deurwaarder kan deze zaken openbaar verkopen, waarbij de opbrengst wordt gebruikt om uw schuld af te lossen.

Bij een beslag op uw bankrekening wordt het saldo van uw rekening gebruikt voor het aflossen van de schuld. De bank moet na 2 weken aan ons verklaren hoeveel er op de rekening stond. U kunt uw bank verzoeken om deze, zogeheten 'derdenverklaring', met spoed naar ons te sturen, zodat u weer kunt beschikken over uw rekening.  

Ontruiming

Bent u achter met het betalen van de huur, dan loopt u het risico dat u de woning moet verlaten. Met toestemming van de rechter kan u door de deurwaarder worden ontruimd.

Neem daarom altijd direct contact met ons op wanneer u:

  • een aanmaning heeft ontvangen, omdat u achter loopt met het betalen van de huur.
  • een dagvaarding heeft gekregen, waarin de ontruiming wordt geëist.
  • een stuk heeft gekregen, waarin de ontruiming van uw woning wordt aangekondigd.


Contactgegevens

Vermeer Gerechtsdeurwaarders

Middenweg 166a
1782 BL Den Helder

Postbus 15
1780 AA Den Helder

T 0223 62 71 41
E info@deurwaardervermeer.nl